De Steenschuit ontstond aan het begin van de jaren ’90 tegen de achtergrond van de economische crisis die de Rupelstreek zwaar had getroffen. Van bij het begin was het de bedoeling om een zinvol project te creëren waarin langdurig laaggeschoolde werkzoekenden enerzijds hun persoonlijke fierheid konden herwinnen, en anderzijds hun beroepsvaardigheden konden aanscherpen met het oog op een succesvolle re-integratie in het arbeidscircuit.

Om het project visibiliteit te geven, bouwde De Steenschuit van bij de start replica’s van historische schepen. In 1996 werd de gaffelschoener ‘Rupel’ te water gelaten. In 2003 volgde de Gentse Barge. Sinds 2013 bouwt De Steenschuit een replica van de Belgica.

www.t-groep.be/rupel
www.gentsebarge.be

widget_01_belgika-350px

Belgicaproject

De Steenschuit bouwt volop aan een replica van de Belgica, de historische houten driemaster waarmee Belgische ontdekkingsreiziger Adrien de Gerlache naar de zuidpool voer.

widget_02_opleiding-350px

Opleidingstraject

Ben je al langer werkloos en wil je niet bij de pakken blijven zitten? De Steenschuit helpt je om een jobdoelwit te vinden, vacatures op te sporen en succesvol te solliciteren.

widget_03_lid-350px

Lid Worden

Steun ons project op een fiscaalvriendelijke manier en word lid van De Steenschuit ! Voor elke gift vanaf 40 € wordt u één jaar lang lid van De Steenschuit en ontvangt u bovendien een fiscaal attest.