De Steenschuit bouwt volop aan een replica van de Belgica, de historische houten driemaster waarmee Belgische ontdekkingsreiziger Adrien de Gerlache naar de zuidpool voer.

In 1897 ondernam de Belgische ontdekkingsreiziger Adrien de Gerlache aan boord van de Belgica met een internationale bemanning een expeditie naar de zuidpool. De reis werd een ongezien avontuur dat opzienbarende resultaten zou opleveren.

Sinds 2013 bouwt De Steenschuit met haar doelgroepen aan een replica van de Belgica. Met dit project zet de VZW het Belgisch maritiem erfgoed in de kijker. Tegelijk werpt ze een licht op het leven op de zuidpool, het verloop van die eerste expeditie en de huidige rol van België op de zuidpool.

In de permanente tentoonstelling kunt u de odyssee van de Belgica op de voet volgen. In onze Belgica-shop vindt u een ruime keuze aan wetenschappelijk naslagwerk. Wie dorstig is, kan zich in de schaduw van het schip tegoed doen aan ons unieke Belgicabier. Kom alles te weten over de Belgica en de reis van Adrien de Gerlache en bezoek onze werf!

Een excursie plannen? Een bezoek boeken?
Contacteer ons: info@steenschuit.be
widget_01_belgika-350px

Belgicaproject

De Steenschuit bouwt volop aan een replica van de Belgica, de historische houten driemaster waarmee Belgische ontdekkingsreiziger Adrien de Gerlache naar de zuidpool voer.

widget_02_opleiding-350px

Opleidingstraject

Ben je al langer werkloos en wil je niet bij de pakken blijven zitten? De Steenschuit helpt je om een jobdoelwit te vinden, vacatures op te sporen en succesvol te solliciteren.

widget_03_lid-350px

Lid Worden

Steun ons project op een fiscaalvriendelijke manier en word lid van De Steenschuit ! Voor elke gift vanaf 40 € wordt u één jaar lang lid van De Steenschuit en ontvangt u bovendien een fiscaal attest.